Sikersztori! Az „elhagyott a szerelmem” pániktól a boldogságig
7 mins read

Sikersztori! Az „elhagyott a szerelmem” pániktól a boldogságig

Az „elhagyott a szerelmem” gyötrelmes érzéseket okoz, de biztosan az kell legyen a célod, hogy villámsebességgel átlendülj rajta. Gyűjtöttünk 10 szokatlan tippet, hogyan érheted el, hogy mihamarabb kisüssön a Nap életed felett.

10 tipp, hogy villámléptekkel juss el az „elhagyott a szerelmem” pániktól a boldogságig

Bármilyen lesújtó is, ha elhagy, akit szeretsz, meg kell találnod a módját, hogyan kezeld a helyzetet, és pozitív szemlélettel folytatni az életed. A túloldalon még sok csodálatos élmény vár rád. És csak egy halk tipp…Ha visszaszereznéd a szerelmed, akkor is az alábbi utat érdemes követned.

#1. Szánj időt a gyászra

Bár ez kontraproduktívnak tűnhet, a gyász ebben az összefüggésben az első lépés a teljes gyógyulás felé.

Ha nem tudsz időt és teret hagyni magadnak arra, hogy egyszerűen csak „érezz”, akkor nagy az esélye, hogy a végén a feszültséget magadba fojtod, és hosszú távon ártasz a mentális egészségednek. Ez átterjedhet az életed más területeire is, és több szinten is csökkentheti a produktivitásodat.

#2. Táblázd be a napodat

Ha elhagyott a szerelmed legszívesebben belezuhannál a szomorúságba, az arcodat a lepedőbe temetnéd, elbújnál a világ elől, és hagynád, hogy minden nap elteljen. Ez azonban bőven elég időt ad arra, hogy megszállottan azon rágódj, hogy mi minden ment rosszul az életedben.

Ahelyett, hogy beleesnél ebbe a szakadékba, egy kis napi tervezés segíthet abban, hogy produktív maradj, miközben megadod magadnak azt a teret, amire szükséged van ahhoz, hogy kiheverd a veszteséget a fejedből. Egy teendőlista használata segíthet abban, hogy „épelméjű” maradj, hiszen minden nap más dolgok is várnak rád.

#3. Törölj ki minden emléket vele kapcsolatban

Ez az egyik hiba, amit sok volt pár elkövet. Az egyik ember kisétál az ajtón, a másik pedig ottmarad mindannak a romjain, ami arra a személyre emlékezteti, aki épp most távozott az életéből.

Attól függően, hogy érzelmileg mennyire érzed magad stabilnak, érdemes eltöltened egy kis időt azzal, hogy megtisztítsd a teredet mindentől, ami rá emlékeztet. Ez magában foglalhatja az összes fotó törlését a galériádból, és akár azt is, hogy nem követed a közösségi médiában. Ez pokoli meló, és nem fontos azonnal megtenned, csak akkor, ha már elég stabilnak érzed magad.

#4. Szeresd magad jobban, mint bármikor

Ha a szerelmed kilép az életedből, kihívást jelenthet, hogy az életed újra a régi kerékvágásba kerüljön, és úgy lépj tovább, mintha mi sem történt volna. Amikor azonban összetört a szíved, és nincs más, amibe kapaszkodhatnál, tedd az öngondozást az életed részévé.

Az öngondoskodás bármi lehet, beleértve a jobb alvási gyakorlatok beépítését a napodba, a testmozgást, és akár azt is, hogy egyedül elmész a kedvenc kajáldádba.

elhagyott a szerelmem_I.

#5. Kötelezd el magad, hogy nem fordulsz függőségekhez, hogy elnyomd a fájdalmat.

Minden esély megvan arra, hogy depressziós legyél, ha elhagyott a szerelmed. A depresszió okozta nyomorúság enyhítésére sokan hajlamosak a kábítószerhez vagy alkoholhoz fordulni.

Ha a függőséget nem fékezik meg azonnal, az még nyomorúságosabbá teszi a dolgokat, mint amilyenek amúgy is, és egészségtelen függőséghez vezetnek, amiből durvább kikecmeregni.

Legyél kemény, ne az egyszerűnek tűnő utat válaszd.

#6. Tölts időt másokkal

Attól függően, hogy milyen szoros volt a kapcsolat és mennyi emléket teremtettetek, vannak olyan időszakok, amikor szükséged lehet arra, hogy valaki mással foglalkozz.

A mással való együttélés azt jelentheti, hogy össze kell költöznöd egy közeli barátoddal, egy testvéreddel, vagy egyszerűen csak ki kell találnod, hogyan tölthetsz több időt azokkal az emberekkel, akik fontosak számodra.

Ha így teszel, megakadályozod, hogy az elmédet lefoglalják azok a gondolatok, hogy milyen magányos lehet a helyzet, amikor a szerelmed megint nincs ott veled.

#7. Vezess naplót

A naplóírás az egyik olyan terápiás tevékenység, amely segíthet rendezni a gondolataidat, és túljutni a kapcsolat elhagyásának fájdalmán.

Bár sokan talán vitatkozni szeretnének ezzel, a naplóírás segít papírra vetni a gondolataidat, és biztosítja, hogy ne ismételd meg azokat a hibákat, amelyek miatt először minden széteshetett.

#8. Keress feszültséglevezetőket

Ha beüt az elhagyott a szerelmem nyomorúsága, az érzelmeid magasra csapnak. Ha nem szánsz egy kis időt arra, hogy ezeket az érzelmeket valami produktív dologba vezesd át, a végénkárt okozol magadnak. Ezért fontos, hogy megtaláld a levezető utat.

Indítsd újra azokat a fizikai tevékenységeket, amelyeket korábban szerettél. Ez bármi lehet, beleértve az úszást vagy akár a testedzést.

#9. Hallgass szomorú zenéket

Talán furcsán hangzik, de igaz. Amikor elhagyott a szerelmed, úgy tűnhet, te vagy az egyetlen ebben az állapotban a földön.

A szomorú zene hallgatása emlékeztet rá, hogy nem vagy egyedül azzal, ami veled történik. És bár súlyosbíthatja a fájdalmat, hosszú távon az érzelmi gyógyuláshoz is hozzásegít.

#10. Olvass hasonló szakításokról

Amellett, hogy emlékeztetnek arra, hogy nem vagy egyedül, sok ilyen történet tele van gyakorlati meglátásokkal, amelyek segíthetnek átvészelni ezeket a nehéz időket. Csak üsd be a keresőbe, vagy nyomj egy laza kutatást a közösségi médiában.

 

Forrás: 25 Ways to Cope When Someone You Love Leaves You (marriage.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük