Házasság szerelem nélkül? 10 módszer, hogy jobb legyen
7 mins read

Házasság szerelem nélkül? 10 módszer, hogy jobb legyen

A házasság szerelem nélkül a régi időkre jellemző forma, ami ettől még ma is előfordulhat. Minden romantikus elképzeléstől függetlenül működőképes is lehetne, de lássuk be, minimális érzelmek, szikra, mély megértés mindenképpen szükséges egy jó együttműködéshez. Ha mindketten hajlandóak vagytok próbálkozni, akkor javíthattok a szerelem nélküli házasságon, és a dolgok újra normálisra fordulhatnak.

Házasság szerelem nélkül? 10 módszer, hogy jobb legyen.

Az évek során a házaspárok közömbösségbe és apátiába süllyedhetnek. Úgy érezhetik, hogy megbénítja őket a reménytelenség, az örömtelen kapcsolatok, a szenvedély hiánya és a monoton létezés.

Nem ritka, hogy a házasok úgy érzik, hogy feláldozzák a reményt, hogy valaha is lesz szerelmi életük, és drága árat fizetnek anyagi és érzelmi stabilitásukért, valamint gyermekeik jólétéért.

Michel Montaigne francia filozófus azt állította, hogy a szerelemtől szenvedő emberek elveszítik az eszüket, de a házasság miatt észreveszik a veszteséget. Szomorú, de igaz – a házasság olyan elsöprő adag valóságot hordoz magában, hogy az életveszélyes lehet a szerelem illúziójára nézve.

Sok házaspár állítja, hogy „meghalt a szerelem” érzése. Néha az érzések jelentősen megváltoznak, és valakinek a szerelme váratlanul elhalhat. De gyakran a romantikus szerelem átváltozik valami mássá – sajnos sokkal kevésbé izgalmassá, de nem értéktelenné.

#1. Kezdjetek el beszélgetni

A kommunikáció az egyik legkritikusabb eleme annak, hogy házassága újra működjön. Valahol az út során önök ketten már nem beszéltek hatékonyan.

Az élet közbeszólt, a gyerekek váltak elsőbbségessé, és önök két idegenné váltak, akik csak úgy elhaladtak egymás mellett a folyosón. Kezdjétek el a kommunikációt küldetésetekké tenni, és kezdjetek el újra beszélgetni.

#2. Térjetek vissza az alapokhoz

Ha a szerelem nélküli házasság megfojtja a boldogságot, próbáld meg visszanyerni azt, aki akkor voltál, amikor először együtt voltatok. Valami miatt szerettek egymásba, és ezt újra meg kell találnotok.

Röpítsétek magatokat gondolatban a kezdeti időkbe, amikor az élet nagyszerű volt, és gondtalanul éltetek párként, amikor csak egymás iránt voltatok elkötelezettek, és mindenek felett szerettétek egymást.

Ha javítani szeretnétek a szerelem nélküli házasságotokon, újra egymásba kell szeretnetek.

Gondoljátok végig mentálisan a kapcsolatotok és házasságotok kezdeti napjait, és használjátok ezeket a pozitív gondolatokat, hogy előrébb lépjetek.

#3. Vigyetek izgalmat az életetekbe

Könnyű úgy érezni, hogy kiestél a szerelemből, ha minden nap ugyanazt az unalmas rutint csinálod. Egy szerelem nélküli házasságban tegyél egy kis izgalmat, és dolgozz egy este a testi intimitáson. Tervezz egy randevú estét vagy egy kiruccanást minden ok nélkül.

Ha hozzáadod a szikrát, és egy kicsit izgalmassá teszed a dolgokat, függetlenül attól, hogy mi más történik veled, akkor működhet a dolog. Újra bemutatkozhatsz a házastársadnak, és eszedbe jut, hogy miért is jöttetek össze először.

#4. Legyetek prioritás egymás számára

Ahhoz, hogy megtörd az egészségtelen mintákat egy szeretet nélküli házasságban, időt kell szakítanotok csak kettőtökre.

Néha az élet útba áll, és csak rajtatok múlik, hogy egymás számára prioritásként kezeljétek. Persze, sok minden történik, de amikor megálltok, hogy időt szánjatok egymás igazi prioritásként való kezelésére az életben, akkor a másik ember úgy érzi, hogy megbecsülik és becsülik.

Ha nincs szerelem a házasságban, szakítsatok időt csak kettőtökre – legyen az egy jó beszélgetés, összebújás a kedvenc sorozatotok előtt, vagy egy randi.

#5. Az elvárások legyenek reálisak

Nem lehet örökké pillangókat érezni a gyomrunkban. Békülj meg vele. A házasságon kívüli viszonyok némi izgalmat nyújtanak az embereknek, de az ár általában túl drága. Az izgalom átmeneti, míg a házastársra és a gyermekekre mért pusztító csapás valószínűleg maradandóvá válik. Arról nem is beszélve, hogy a pillangók végül úgyis eltűnnek.

#6. Aprócska figyelmességekkel operáljatok

Ha megpróbálod megtanulni a jobb házassághoz vezető lépéseket, ne feledd, hogy a varázslat az apró gesztusokban rejlik. Hagyj nekik egy szerelmes üzenetet, lepd meg őket egy nyaralással, vagy emlékezz meg az apró dolgokról.

#7. Minőségi együtt töltött idő

Minden házaspár számára létfontosságú, hogy minőségi időt töltsenek kettesben. Két-három hetente egyszer szabaduljatok meg a gyerekektől, és töltsetek el egy randevú estét. Ez kiváló emlékeztető lesz a kapcsolat korai szakaszára – az észbontó új szerelemre.

#8. Fejezd ki a hálád

Nem jó ötlet természetesnek venni a házastársunkat. Fejezd ki háládat, és add kedvesed tudtára, hogy értékeled a tetteit és jelenlétét az életedben.

Ha ő nem érzi, hogy értékeled mindazt, amit érted tesz, akkor úgy fogja érezni, hogy nem értékelik és nem szeretik. És ha valaki nem érzi magát szeretve a házasságában, az lerombolhatja a házasságába vetett bizalmát és hitét.

#9. Öltözz ki érte

Amikor a fiatalok randevúzni mennek, hatalmas erőfeszítéseket tesznek, hogy a lehető legjobban nézzenek ki. Hogy lehet az, hogy miután megházasodnak, a férjek és feleségek gyakran kiöltöznek a munkahelyükre, és otthon teljesen elhanyagolják a külsejüket?

Létfontosságú, hogy tisztességesen nézz ki a házastársad előtt, és kerüld a kísértést, hogy régi melegítőnadrágba bújj, csak mert az a kényelmes.

#10. Szexualitás mesterfokon

Néha a házasságban a problémák a pár közös intimitásának hiánya miatt súlyosbodnak.

Könnyen előfordulhat, hogy a negatív érzések gyökeret vernek a házasságban, és szeretet nélküli házassággá alakítják azt, ha szexuálisan nem elégedettek.

 

Forrás: 10 Ways To Improve a Marriage Without Love

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük