Hogyan szerezd vissza a szerelmed? Az 5 lépéses mesterterv
18 mins read

Hogyan szerezd vissza a szerelmed? Az 5 lépéses mesterterv

Megmutatjuk, hogyan szerezd vissza a szerelmed 5 lépésben. Lerántjuk a leplet a legkomolyabb tévhitekről, amik megakadályozzák az „akció” sikerét. Olyan megoldáscsomagot adunk a kezedbe, aminek segítségével megérted, pontosan mi szükséges a teljes győzelemhez. Vagyis, hogy végérvényesen visszaerezd a szerelmedet.

Hogyan szerezd vissza a szerelmed? Az Alapok tisztázása.

Az első és legfontosabb tisztázandó, ami jelen lelkiállapotodban talán furcsának tűnhet, mégis igaz.

A szerelmed visszaszerzése könnyű. A megtartása az igazán kemény feladat. 

Azért vagyunk itt, hogy átsegítsünk a fájdalmas szakításon, és segítsünk visszaszerezni az exedet. Remélhetőleg, mert nem tudjuk garantálni, hogy visszakapod a szerelmedet. Ezt senki sem tudja garantálni. Ha azt mondják, hogy igen, akkor hazudnak.

Az ex visszaszerzésének legjobb módja, ha először hagyjuk, hogy a szakítás megtörténjen, majd szervesen fölépítjük az új kapcsolatot.

Amikor a szakítás megtörténik, fogadd el, és ne próbálj ragaszkodni az exedhez. Adj neki teret és időt. Amíg külön vagytok, koncentráljatok az önfejlesztésre, öngondoskodásra . Majd végül újra vedd fel vele a kapcsolatot, hogy valami újat építs fel.

A kulcs az, hogy valami újat építsetek, egy erősebb alapra, amely a bizalmon, a kommunikáción, a tiszteleten és a szereteten alapul. Csak így lehetsz biztos abban, hogy te és az exed örökre együtt maradtok.

Ez az egész folyamat eltarthat egy ideig. A legtöbb embernél egytől hat hónapig tarthat. De azok az emberek, akik végigcsinálják és újra összejönnek, úgy találják, hogy az új kapcsolatuk erősebb és egészségesebb, mint korábban volt.

hogyan szerezd vissza a szerelmed I.

Hogyan szerezd vissza a szerelmed? Az 5 lépéses mesterterv

A cikk elég hosszú. Ajánlom, hogy olvasd el az egészet, mert nem csak azt fogod megérteni, hogy mit kell tenned, hanem azt is, hogy miért.

Hogyan szerezzem vissza a szerelmem? #1. lépés: Ne cseszd el az esélyeidet a rászorultsággal, bizonytalansággal és kétségbeeséssel.

Ezek a hibák mind annak a közvetlen következményei, hogy az emberek az ösztöneiket követik. De ehelyett ez a pánikba esett elméjük és az exük elvesztésétől való félelmük.

I. Ha állandóan keresed, hívod, üzensz, stb azzal kigolyózod az esélyeidet.

Sőt, még az is nagy hiba, ha csak egyszer is felhívod. Az ösztöneid azt súgják, hogy ha kapcsolatban maradsz az exeddel, akkor nem fog elfelejteni téged, és remélhetőleg visszajön.

De ez valójában nem így működik. Valójában minden alkalommal, amikor felhívod vagy üzensz az exednek, azt mutatod neki, hogy rászoruló vagy, és boldogtalan vagy nélküle. Ez a rászorultság nem vonzó, és még távolabb taszítja őt.

De ha nem hívom fel vagy írok sms-t az exemnek, hogyan kaphatom vissza?

Olyan módon kell felvenned velük a kapcsolatot, hogy újra vonzódjon hozzád. Az alábbiakban egy későbbi lépésben pontosan elmagyarázom, hogyan kell ezt megtenni.

II. Könyörgés és szánalomra törekvés.

Ha a könyörgés működne szakítás után, akkor soha senki nem szakítana senkivel. Bármi is volt a szakítás oka, az nem fog megváltozni a könyörgéseddel. A könyörgéssel csak annyit érsz el, hogy gyenge és bizonytalan embernek tűnsz.

Senki sem vonzódik ahhoz, aki szerencsétlen.

És még ha az exed emiatt jött is vissza, tényleg azt akarod, hogy az exed szánalomból legyen veled?

Vagy azt akarod, hogy tiszteljen és szeressen téged?

Azok a kapcsolatok, amelyek nem a szeretetre és a tiszteletre épülnek, elkerülhetetlenül rossz szakítással végződnek. És pontosan ez fog történni, ha az exed szánalomból tér vissza hozzád.

III. Lábtörlő Leszel.

Ha beleegyezel mindenbe, amit az exed akar, akkor vissza fog jönni. Az ösztöneid azt fogják mondani, hogy az igényeid, az értékeid, a vágyaid, a céljaid nem számítanak.

Hagyod, hogy az exed átgázoljon rajtad. Lábtörlő leszel. Beleegyezel a volt szerelmed legképtelenebb követeléseibe. De az ösztöneid azt súgják, hogy ez rendben van.

Hogyan szerezd vissza a szerelmed? #2. lépés: Ne keresd a kapcsolatot az exeddel. Adj magadnak kis időt, teret, és add meg az exednek, amit kért. Szakítás.

Ha már keresett a szakítások és egyre az ex vissza online, akkor tudnod kell, hogy van egy dolog, úgynevezett nincs kapcsolat szabály.

Ez egyszerű és nagyon hatékony.

Mindössze annyit kell tenned, hogy egy rövid időre leállítasz minden kommunikációt az exeddel. Ez magában foglalja

 • Nincs telefonálás
 • Nincs sms
 • Nincs e-mail
 • Semmilyen online kapcsolatfelvétel (Twitter, Instagram, Facebook Whatsapp, Snapchat, Telegram stb.)
 • Nincs „véletlen” összefutás vele (tudod, hogy ez mit jelent).
 • Nincs közös barátokkal való lógás abban a reményben, hogy találkozol az exeddel.
 • Nem tartod rajta a szemed a barátaidon keresztül.

Miért tedd ezt?

Az exednek szüksége van egy kis térre és időre, hogy eltávolítsa a szakítással kapcsolatos összes negatív asszociációt, és elkezdj hiányozni neki.

Neked is szükséged lesz némi térre. Még ha vissza is kapnád az exed, minden napod rettegéssel telne el, hogy mikor gondolja meg magát.

Magabiztossá kell válnod, mielőtt visszaszereznéd a szerelmed.

Meddig tartson a nincs kontakt időszak? 30 napig.

hogyan szerezd vissza a szerelmed II.

Hogyan szerezzem vissza a szerelmem? #3. lépés: A kapcsolattartási tilalom alatt törekedj arra, hogy olyan emberré válj, akire büszke lehetsz. Olyanná, akinek az exed nem fog tudni ellenállni.

Ez az a rész, ahol a legtöbb ember elszúrja. A kapcsolattartás tilalma nem használ, hacsak nem próbálsz pozitív változást elérni az életedben ez idő alatt.

Ha otthon akarsz maradni, és csak nyomorogni a következő egy hónapban, akkor a dolgok nem fognak megváltozni a kapcsolattartás nélküli időszak után sem.

Igen, gyászolnod kell a szakítás után, és igen, van némi haszna annak, ha egy kis időt egyedül töltesz, gyászolsz és elemzed a kapcsolatodat.

De ezt ellensúlyoznod kell olyan dolgokkal, amelyek örömet okoznak neked. Ki kell menned és élvezned kell az életet. Ki kell találnod, hogy mi tesz téged boldoggá, és azt kell csinálnod. Meg kell tanulnod boldognak lenni az exed nélkül is.

I. Érj El pozitív változásokat a külsődet tekintve

Íme néhány dolog, amit megtehetsz.

 • Vágasd le a hajad. Menj fodrászhoz, és nézd meg, mi a divat manapság.
 • Tisztíttasd meg a fogaidat. A szép mosoly nagyon vonzó.
 • Hozd magad életed legjobb formájába. Menj el az edzőterembe, és izzadj le. Ez a mentális egészségednek is jót tesz, mivel a testedzés endorfint szabadít fel, ami boldoggá tesz.
 • Szerezz új ruhákat. Ezektől biztosan jobban fogod érezni magad a bőrödben.

II. Mentálisan is turbózd fel magad

Boldog és magabiztos embernek lenni valószínűleg a legfontosabb dolog, amikor az exed visszaszerzéséről van szó.

Fel kell ismerned, hogy a boldogság és az önbizalom olyasvalami, amit úgy szerezhetsz meg, ha dolgozol magadon.

 • Adj időt magadnak a gyászra
 • Írj naplót
 • Találkozz barátokkal
 • Meditálj

III. Találd meg a szakításhoz vezető valódi okokat

Annyiféle oka van annak, hogy egy kapcsolat meghiúsulhat, hogy lehetetlen mindet felsorolni. Ráadásul minden helyzet egyedi, és minden helyzet megoldása is egyedi.

Fedezzünk fel néhány gyakori problémát:

 • Túl sokat veszekedtetek? Kommunikációs problémáitok voltak, amelyek a kapcsolat elvesztéséhez vezettek.
 • Irányító és bizonytalan voltál? Önértékelési problémáid voltak, amelyek a vonzalom elvesztéséhez vezettek.
 • Az exed nem akart elköteleződni? Nem érezte elég erősnek a kapcsolatot veled, lehet, hogy elkerülő, vagy mély elköteleződési problémái vannak.
 • Te csaltad meg, vagy az exed csalt meg? A kapcsolatotok azért ért véget, mert a bizalom megtört.
 • Stresszes volt a kapcsolatod? Nem töltöttetek elég minőségi időt együtt, ami a vonzalom elvesztéséhez vezetett.
 • A kapcsolatod monotonná vált? Elvesztettétek a vonzódást és a szexuális kapcsolatot.

Ki kell derítened a szakítás valódi okát. Nem csak azt, hogy mit mondtak neked, miközben szakítottak veled. Próbáld meg kitalálni, mi történt a kapcsolatban, ami odáig sodorta a szerelmedet, hogy szakítania kellett.

Hogyan szerezzem vissza a szerelmem? #4. lépés: Lépj kapcsolatba az exeddel a megfelelő időben a megfelelő üzenettel, hogy visszaállítsd az imázsodat, és újra vonzóvá tedd magad.

Emlékszel, amikor az exed elhagyott? Úgy gondoltak rád, mint egy rászoruló, ragaszkodó és kétségbeesett emberre, akinek alig van önbecsülése.

Miután egy ideje nem tartják veled a kapcsolatot, biztosan azon tűnődnek, hogy mi a fene történt veled.

Lassan elkezdik elfelejteni ezt a képet rólad (a rászoruló, kétségbeesett képet), és elkezdenek emlékezni azokra a dolgokra, amiket szerettek benned.

Elkezdenek emlékezni azokra a dolgokra, amelyeket vonzónak találtak benned.

És ez az, amikor felveszed velük a kapcsolatot, beszélgetsz velük, majd találkozol velük. Ahogy megpillantanak téged, BUMM.

Ez vagy te, az új és tökéletesített önmagad.

A TE 2.0 verziód.

Nem tudnak nem csodálkozni, hogy mi hozott benned ennyi pozitív változást.

Ehhez két dologra van szükség.

 1. Valóban pozitív változást kell hoznod az életedbe, és magabiztos, boldog és vonzó emberré kell válnia.
 2. Neked és az exednek beszélgetnetek és találkoznotok kellene egymással.

Ha eddig követted ezt az útmutatót, akkor tudod, hogyan kell az első pontot megvalósítani. Tehát térjünk rá rögtön a második pontra.

Mikor jött el az ideje, hogy újra fölvedd a kapcsolatot az exeddel?

Akkor van itt az ideje, hogy kapcsolatba lépj az exeddel, amikor készen állsz rá. Nem arról van szó, hogy mikor fogsz neki a legjobban hiányozni, hanem arról, hogy te mikor állsz készen arra, hogy ezt anélkül kezeld, hogy újra rászorulóvá és kétségbeesetté válnál.

Mielőtt tehát felvennéd a kapcsolatot az exeddel, íme egy ellenőrző lista azokról a dolgokról, amelyeket mindenképpen meg kell tenned.

 • Legalább két hétig betartottad a kapcsolattartási tilalmat.
 • Már nem vagy olyan zűrös, mint a szakítás után voltál.
 • Végrehajtottál néhány pozitív változást az életedben.
 • Teljesen biztos vagy benne, hogy jó döntés visszamenni az exedhez.
 • Legalább egy randira elmentél a kapcsolattartás hiánya alatt.
 • Elfogadtad a szakítást, és rendben vagy azzal a ténnyel, hogy lehet, hogy soha nem kapod vissza az exedet, és ez lehet, hogy soha nem fog működni neked.
 • Elfogadtad a tényt, hogy ha nem is kapod vissza az exedet, akkor is rendben leszel, hiszen a világon végtelen sok lehetőség van arra, hogy megtaláld a szerelmet és a boldogságot.

hogyan szerezd vissza a szerelmed III.

Hogyan szerezzem vissza a szerelmem? #5. lépés: Találkozz az exeddel, hogy vonzerőt, kapcsolatot és bizalmat építs.

Amikor találkozol az exeddel, az exed egy kicsit szkeptikus lesz. Még akkor is, ha telefonhívások és szöveges üzenetek útján elég vonzalmat és kapcsolatot építettél ki, ő mégis azon fog tűnődni, hogy vajon ez az egész csak látszat-e, és tényleg megváltoztál-e.

Hogy biztosan ne rontsd el, íme néhány tanács:

Amikor találkozol az exeddel, valóban fel kell készülnöd arra, hogy elveszíted. Ha még mindig van benned szűkölködés és kétségbeesés, az exed ezt egy mérföldről kiszagolja.

Tehát, ha úgy gondolod, hogy még mindig rászoruló vagy, akkor mondd le vagy halaszd el a találkozót.

MÉG NE BESZÉLJETEK ARRÓL, HOGY ÚJRA ÖSSZEJÖTTÖK.

Ideális esetben azt szeretnéd, ha az exed ötlete lenne, hogy újra összejöjjetek. Ezért az első randin csak arra koncentrálj, hogy jól érezd magad vele. Ha szóba kerül az újbóli összejövetel, csak hallgasd meg, mit mondanak.

Ha megkérdezik a véleményedet, csak mondd, hogy még mindig érzel valamit iránta, de nem vagy biztos benne, hogy a visszaválás a helyes döntés. Hogy mindkettőtöknek lassan kellene haladnia a dolgokkal.

Ne ugorj az első lehetőségre, hogy visszaszerezd az exedet. Legyél szkeptikus a visszaszerzéssel kapcsolatban.

Legyenek határaid és maradj távol a barát zónától

A legtöbb embernek ebben a szakaszban az az egyik aggodalma, hogy az exük a baráti zónába helyezi-e őket. Hogy ezt elkerüld, csak fel kell állítanod néhány határt, és egyenrangú kapcsolatot kell fenntartanod vele.

A barátja vagy, de egyben az exszeretője is.

Lazának kell lenned, de szükség van a szexuális kémiára is.

Tisztelettudónak kell lenned, de flörtölnöd is kell.

A legtöbb esetben az exed nagyon fog vonzódni hozzád, ha mindent betartottál ebben a cikkben. De ha mégis úgy érzed, hogy megpróbál a barát zónába helyezni, kövesd a három alapelvet.

 1. Építsd ki a szexuális kémiát, de ne feküdj le vele.
 2. Ne hagyd, hogy más szerelmi érdeklődésről beszéljenek. Ha tanácsot kérnek tőled a randizási életükkel kapcsolatban (amit a legtöbb ember a barátaival tesz), mondd meg nekik, hogy a barátjuk vagy, de nem akarsz tudni vagy beszélni arról, hogy kivel randiznak vagy szexelnek. Hogy még mindig érzel valamit irántuk, és tiszteletben kell tartaniuk a határaidat.
 3. Készülj fel arra, hogy elmenj, ha nem tartja tiszteletben a határaidat. Ne viselkedj rászorulóként vagy kétségbeesetten, csak szakítsd meg a kapcsolatot. Nagyon jó esély van rá, hogy jobban tisztelnek majd ezért, és később bocsánatot kérnek, ha ragaszkodsz a szavaidhoz.

 

Zárómotivációk a hogyan szerezd vissza a szerelmed kérdéshez

Tanulmányunk szerint a párok mintegy 30%-a újra összejön szakítás után. Az összes résztvevőnek azonban csak 15%-a maradt együtt a kibékülés után.

Ebben azonban sok tényező játszik szerepet. Olyan dolgok, mint a pár életkora, mennyire volt erős a kapcsolatuk, a szakítás oka, hogyan reagálnak a szakítás után, és hogy képesek-e helyrehozni, ami elromlott.

Forrás: How To Get Your Ex Back PERMANENTLY – 5 Step Plan (With 7 Case Studies) | Ex Back Permanently

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük