Lelki szerelem? Így Ismerd fel!
3 mins read

Lelki szerelem? Így Ismerd fel!

Erről ismerszik meg a lelki szerelem. Összegyűjtöttünk néhány alapigazságot, amelyek arra utalnak, hogy az életedben a lelki szerelem dominál. Ha eddig kétségeid voltak, ezeknek most vége. Olvass tovább.

A lelki szerelem sokrétű

Ha valakit magadhoz akarsz ölelni, minden félelmét el akarod venni, és mindenáron meg akarod védeni, az azt jelenti, hogy érzelmileg vonzódsz hozzá.

Életed minden pillanatát meg akarod osztani azzal a személlyel, akihez érzelmileg vonzódsz.

A szeretet, az érték, a törődés, a tisztelet és a bizalom azok az alapok, amelyek köré az érzelmi vonzalom épül. Ha létrejön egy érzelmi kötelék, akkor a gondoskodás egymásról tűzön és vízen keresztül természetes lesz,

Amikor elkezded megérteni a másik embert, amikor elkezdesz kapcsolódni hozzá, amikor a szépségén és a jó megjelenésén kívül másért is akarod őt, akkor kezdesz el érzelmileg vonzódni hozzá.

Általában az elvárások magasabbak, amikor érzelmileg kötődsz valakihez, mint amikor csak fizikailag vonzódsz hozzá. Ezért lehet, hogy a szívfájdalom és a fájdalom is valószínűbb.

Lelki a szerelem, ha

  • a partnered erőfeszítéseket tesz, és tekintettel van az érzelmeidre, érdeklődik az életed iránt, és átsegít a dolgokon, akkor az azt jelenti, hogy érzelmileg vonzódik hozzád.
  • a párod szívesen bemutat téged a családjának, ez azt jelenti, hogy érzelmileg kötődik hozzád, és nem csak a szexet keresi.
  • a jövőre vonatkozó tervezés nagyon fontos része a kapcsolatnak
  • érzelmileg vonzódsz valakihez, úgy érezheted magad, mintha a világ tetején lennél.

Nyilván nem mindegyik fenti állításnak kell igaznak lennie ahhoz, hogy lelki szerelemről legyen szó!

A lelki szerelem erősítése

Ha elmélyítenéd a lelki szerelmet a kapcsolatodban, vagy arra terelnéd inkább az ismerkedési fázisban, akkor a következőket érdemes szem előtt tartanod.

  • Kényeztesd magad valami olyannal, ami mindkettőtök számára fontos. Az érzelmi kapcsolat elmélyítése érdekében olyan tevékenységekkel foglalkozzatok, amelyeket mindketten élveztek. Ez lehet bármi, a sétálástól kezdve a közös főzésen át az ejtőernyőzésig.
  • Teremts biztonságos környezetet a meghitt beszélgetésekhez. Szánj időt arra, hogy leülj a pároddal és csak beszélgessetek. Távolodj el minden zavaró tényezőtől, és gondoskodj arról, hogy félretedd az elfogultságaid és ítélkezéseidet is.
  • Legyél kíváncsibb, tegyél fel kérdéseket, és csak hallgass végtelen szeretettel.

 

Forrás: What is the Difference Between Emotional Love and Physical Love (marriage.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük