Mennyi idő alatt lesz szerelmes egy férfi?
2 mins read

Mennyi idő alatt lesz szerelmes egy férfi?

Vajon mennyi idő alatt lesz szerelmes egy férfi? Meglepő, hogy mit hozott ki ezzel kapcsolatban egy kutatás. Ugyanis egy egészen konkrét eltelt nap lett az eredmény.

Mennyi idő alatt lesz szerelmes egy férfi?

Ezt hívják „kémiának”, de a szerelembe esés nem tökéletes tudomány. Mindenki számára más és más, és mindenféle tényezőtől függ, attól kezdve, hogy fizikailag mennyire találsz valakit vonzónak, egészen addig, hogy jól érzed-e magad a jelenlétében. A kutatások mégis rávilágítottak arra, hogy mi történik az agyban, amikor érezzük az első pillangókat – és hogy mennyi időbe telik, amíg az emberek szerelmesek lesznek.

A YouGov és az eHarmony társkereső oldal által végzett 2013-as felmérés szerint az első randevútól a „szeretlek” kimondásáig eltelt idő eltér a férfiak és a nők között.

A férfiaknak átlagosan 88 napot vesz igénybe a szerelembe esés, míg az igaz szerelem kialakulási ideje a nőknél 134 napig tart.

Egy másik társkereső oldal, az Elite Singles 2017-ben végzett felmérést, és azt találta, hogy a nők 61 százaléka hisz a szerelemben első látásra, míg a férfiak 72 százaléka.

A fenti felmérések a heteroszexuális férfiak szerelembe esésének idejét vizsgálták. Más típusú kapcsolatokat viszonylag kevéssé vizsgáltak, bár egy 2000-es, 38 leszbikus nő részvételével készült tanulmány szerint átlagosan hat hónap elteltével vallottak szerelmet vagy elkötelezettséget a partnerüknek. A Match.com 2013-ban végzett felmérése szerint a meleg férfiak 65 százaléka hisz a szerelemben első látásra, míg a leszbikusok 60 százaléka.

 

Forrás: How long does it take to fall in love? | New Scientist