Hogy mikor jön a szerelem? Pofonegyszerű a válasz
3 mins read

Hogy mikor jön a szerelem? Pofonegyszerű a válasz

Ha a „Mikor jön a szerelem” kérdésre keresed a választ, akkor nem kifelé, hanem befelé kell elindulnod. Ebben az útban szeretnénk segíteni, hogy mihamarabb megtaláld a szerelmet, amit keresel.

Mikor jön a szerelem szingliként?

Sablonos lehet a válasz, de gyakorlatilag bármikor jöhet. Nyilván azért ehhez tenni is kell. Amikor feljebb azt olvashattad, hogy befelé kell elindulnod a válaszért, az ebben az esetben azt jelenti, hogy elfelejted a görcsösséget.

Ha túlzottan erőlködsz a nagy betűs szerelem megtalálásán, az elveszi a kedvedet az egésztől, mert annyira rástresszelsz a dologra, hogy képtelen leszel őszinte érzelemmel fordulni valaki felé, rögtön azt vizsgálod, vajon ő -e a nagy szerelem számodra.

Másik probléma, ha bezárkózott életet élsz. Merj élni, járj nyitott szemmel és szívvel, így nagyobb esélyt adsz a boldogságnak. Ha csalódottságot sugárzol, csökkented az esélyeidet.

Gondold át, hogy nem túlzóak -e az elvárásaid. Nem mondjuk, hogy azok, csak azt kellene elkerülni, hogy extra idealizált kép alakuljon ki benned a szerelemről, és ez legyen a gátja a megtalálásának.

Mikor jön a szerelem párkapcsolatban?

Szerelmesnek lenni általában azokra az intenzív érzésekre utal, amelyek egy kapcsolat kezdetén eluralkodnak rajtunk.

Ezek közé tartoznak:

  • a rajongás
  • boldogság
  • izgalom és idegesség
  • szexuális vonzalom és vágy

Ha a föntiek közül egyik sem lenne meg, akkor valószínűleg eleve nem lennél együtt az adott emberrel.

A szenvedélyes szerelem olyan érzések eredményeként alakul ki, amelyek szexuális vonzalomhoz, fizikai érdeklődéshez és romantikához vezetnek. „Amikor meglátunk valakit, aki tetszik, valami megragad bennünket, ami vonz az illetőben” . „A vonzalom fizikai, és a haj, a szem és a test lenyűgöz”.

A szerelem kialakulásának, elmélyülésének általánosan 4 szakaszát különböztethetjük meg:

  • 1. szakasz: Az eufórikus szakasz – 6 hónaptól 24 hónapig (2 év).
  • 2. szakasz: A korai kötődési szakasz – 12 hónaptól (1 év) 60 hónapig (5 év).
  • 3. szakasz: A krízis szakasz – 60 hónaptól (5 év) 84 hónapig (7 év).
  • 4. szakasz: A mély kötődési szakasz – 84 hónap (7 év) és azon túl.

Viszont, ez sem egy kötelező felosztás. Ha például te eleve kevésbé vagy rajongó típus úgy általában véve sem, akkor meglehet, hogy kevésbé fogod azt érezni. Viszont lehet, hogy a kötődésed ezzel együtt erősebb lesz.

Mint ahogy az is lehet, hogy valamilyen lelki trauma miatt félsz a kötődéstől, és ez okozza, hogy nem érzed magad szerelmesnek, mert az agyad ellenáll neki. Felülírja a pozitív érzéseket, vagy tudatosan lekicsinyled őket.

Persze ettől még az is meglehet, hogy akivel együtt vagy, az tényleg nem az igazi, és csupán csak szeretetet érzel iránta. Ehhez ajánljuk: Szerelem vagy Szeretet? Így döntsd el.

Forrás:

The 3 Stages of Love | Science of People

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük