Mit jelent a szerelem?
1 min read

Mit jelent a szerelem?

Hogy mit jelent a szerelem? Van rá egy könnyed, mindent elsöprő magyarázatunk. Amennyire egyértelmű, annyira megfogalmazhatatlan. Mégis kísérletet teszünk rá a következőkben.

Mit jelent tehát a szerelem?

A szerelem intenzív, mély vonzalom egy másik személy iránt. A szeretet azt is jelenti, hogy valaki iránt ezt az intenzív vonzalmat érezzük. A szerelem utalhat arra is, hogy valaki erősen szeret valamit, vagy nagyon szeret valamit.

Nehéz megmagyarázni, hogy mi a szerelem. A szerelem az egyik legintenzívebb érzelem, amit az emberek az életben éreznek. Ez a gyűlölet ellentéte, egy másik hihetetlenül intenzív érzelem. Amikor bármit megtennél egy adott személyért, az általában azért van, mert szeretetet érzel iránta.

A szerelem egy másik személy iránti mélyen gyengéd, szenvedélyes, gyakran szexuális vággyal vegyes vonzalom

Sokféle mély vonzalom létezik, amit egy másik ember iránt érezhetsz, és mindegyiket szeretetnek nevezhetjük. Az a szeretet, amit a szüleid iránt érzel, nem ugyanaz a szeretet lesz, mint amit egy közeli barátod vagy egy romantikus partnered iránt érzel. Egy állathoz, például a kutyádhoz is lehet erős érzelmi kötődésed. Ez is szeretet, de nem szerelem.

Források: We Are Defining Love the Wrong Way | Time ; LOVE Definition & Usage Examples | Dictionary.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük