Mi az a spirituális szerelem? Hogyan játszik szerepet a spiritualitás a kapcsolatokban?
5 mins read

Mi az a spirituális szerelem? Hogyan játszik szerepet a spiritualitás a kapcsolatokban?

Mi a spirituális szerelem? Mint a spiritualitásunkkal kapcsolatos sok kérdésre, a spirituális szerelemre sincs egyetlen definíció vagy példa. Ennek ellenére a spirituális szeretet utalhat olyan szeretetre, amely egy mély spirituális kapcsolatban gyökerezik, vagy amelyet egy olyan mély spirituális kapcsolat támogat, amely segít megtalálni az élet értelmét.

Spirituális szerelem alapjai

Mások azért lépnek be az életünkbe, hogy fontos életleckéket tanítsanak nekünk, amelyek támogatják az egészséges növekedést és fejlődést. „Ha az egyik vagy a másik partnernek olyan életleckékkel kell foglalkoznia, amelyeket a léleknek meg kell tanulnia, és amelyek a gyermekkori érzelmi problémák, például az elhagyatottság, az elutasítás vagy a személyes hatalommal kapcsolatos problémák gyógyításával járnak, akkor vonzza a tökéletes lélektársat, aki segít neki spirituálisan fejlődni.”

Hogyan határozhatjuk meg tehát egy partner célját? Néha a céljuk csak a kapcsolat későbbi szakaszában derül ki. Ez azt jelenti, hogy amikor időt szánunk arra, hogy kapcsolódjunk spirituális énünkhöz – meditálunk, időt töltünk a természetben, átadjuk magunkat a művészetnek, imádjuk a vallásunkat, vagy más módon kapcsolódunk a spiritualitásunkhoz -, a válaszok világossá válnak.’nincs egy definíció vagy példa a spirituális szerelemre. Ennek ellenére a spirituális szeretet utalhat olyan szeretetre, amely egy mély spirituális kapcsolatban gyökerezik, vagy amelyet egy olyan mély spirituális kapcsolat támogat, amely segít megtalálni az élet értelmét.

Mi van, ha egy kapcsolatból hiányzik a spirituális kapcsolat?

Ne feledjük, hogy a spiritualitás valami nálunk nagyobb dologhoz való kapcsolódást jelent. Ez a béke és a cél gyakorlása, ami magában foglalhatja, hogy olyan kérdéseket teszünk fel magunknak, mint: „Hogyan találhatom meg a beteljesülést?” és „Hogyan élhetem a lehető legjobb életet?”.

Míg egyesek úgy kapcsolódnak spirituális énjükhöz, hogy a vallásukhoz fordulnak, mások pedig a természetben vagy a művészetben találják meg, addig a spiritualitásunk gyakran az élet minden területére nagy hatással van. Ezért a spiritualitásunk vagy annak hiánya hatással lehet a kapcsolatainkra is.

„A spiritualitás hiánya árthat a kapcsolatoknak, mert az egyének nem értik meg teljesen, hogy kik is ők valójában. Ezért, ha nincsenek tisztában az életcéljukkal, akkor olyan partnereket választhatnak, akik nem támogatják az életcéljukat. Például azoknak az egyéneknek, akik a vállalkozói létért dolgoznak, meg kell győződniük arról, hogy olyan emberekkel kapcsolódnak össze, akik a közösség segítői, és akiknek szívükön viselik a szolgálatot, és szenvedélyük, hogy mások számára a fény jelzőfényt jelentik.

Ha nem olyan partnert választanak, akinek kiegészítő vagy közös érdekeik vannak, akkor konfliktus alakul ki a döntéseikkel kapcsolatban, ami kommunikációs zavarokat és egyéb negatívumokat eredményez, amelyek akadályozzák a kapcsolat előrehaladását, valamint hatással lesznek az életükre is”.

A kapcsolatok minőségének és hosszú élettartamának fenntartása

Két fontos kérdésre adtunk választ: „Mi a spirituális szeretet?” és „Hogyan jön a spiritualitás a kapcsolatokba?”. Összefoglalva, a spirituális szerelem egyszerűen a spirituális kapcsolat által gyökerező és támogatott szerelemre utal. Továbbá a spiritualitásunk segíthet megérteni, hogy miért lépett be valaki az életünkbe, akár azért, hogy segítse az értelmes élet megteremtésére irányuló erőfeszítéseinket, akár azért, hogy megtanítson egy fontos leckét, amely támogatja a növekedésünket. Végül, ha egy kapcsolatból hiányzik a spirituális kapcsolat – legyen az egyoldalú vagy kétoldalú -, a kapcsolat szenvedhet. Ezért fontos, hogy ráhangolódjunk spirituális énünkre, hogy megőrizzük kapcsolataink minőségét és hosszú élettartamát.

Forrás: What Is a Spiritual Love? How Does Spirituality Come Into Play in Relationships? | Thriveworks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük