Testi szerelem vs lelki szerelem! Mik a különbségek?
5 mins read

Testi szerelem vs lelki szerelem! Mik a különbségek?

Mik a testi szerelem és a lelki szerelem közti különbözőségek? Hogyan tudod beazonosítani, hogy melyikben élsz? Ebben szeretnénk segíteni természetesen szakértői segítséggel.

Ez a testi szerelem

A testi szerelem, ami olyan izgalmat okoz, ami alapvetően biológiai.

Ha megszáll a vágy, hogy megérints valakit, ránézz valakire, mert jól érzed tőle magad, akkor ez azt jelenti, hogy fizikailag vonzódsz hozzá.

Az emberi természetben benne van, hogy az csábít minket, amit vonzónak találunk. A szex biológiai késztetés, bár a gondoskodás és a szeretet mélyebb érzelmeivel is összefügghet.

A szex az emberek ősi szükséglete.

Ha olyan emberrel van testi kapcsolatod, akihez érzelmileg kötődsz, akkor az biztosan hatalmasat üt.

Nem mindig fekteted be az érzéseidet és az érzelmeidet, amikor fizikailag vonzódsz valakihez. Ez lehet csak egy egyszerű vágy.

A lelki szerelemnek sok arca van

Ha valakit magadhoz akarsz ölelni, minden félelmét el akarod venni, és mindenáron meg akarod védeni, az azt jelenti, hogy érzelmileg vonzódsz hozzá.

Életed minden pillanatát meg akarod osztani azzal a személlyel, akihez érzelmileg vonzódsz.

A szeretet, az érték, a törődés, a tisztelet és a bizalom azok az alapok, amelyek köré az érzelmi vonzalom épül. Ha létrejön egy érzelmi kötelék, akkor a gondoskodás egymásról tűzön és vízen keresztül természetes lesz,

Amikor elkezded megérteni a másik embert, amikor elkezdesz kapcsolódni hozzá, amikor a szépségén és a jó megjelenésén kívül másért is akarod őt, akkor kezdesz el érzelmileg vonzódni hozzá.

Általában az elvárások magasabbak, amikor érzelmileg kötődsz valakihez, mint amikor csak fizikailag vonzódsz hozzá. Ezért lehet, hogy a szívfájdalom és a fájdalom is valószínűbb.

testi szerelem vs lelki szerelem

Mi különbség a testi szerelem és a lelki szerelem között?

Ha az illetőt, akivel együtt vagy, csak a szex izgatja, és ezen kívül nem fektet időt és energiát a kapcsolatba, az biztos jele annak, hogy csak fizikai vonzalomról van szó.

Ha a partnered erőfeszítéseket tesz, és tekintettel van az érzelmeidre, érdeklődik az életed iránt, és átsegít a dolgokon, akkor az azt jelenti, hogy érzelmileg vonzódik hozzád.

Ha a partnered jobban törődik azzal, hogy mit viselsz és hogyan nézel ki, mint azzal, hogy hogyan érzel, az a fizikai vonzalom árulkodó jele.

Ha a partnered szívesen bemutat téged a családjának, ez azt jelenti, hogy érzelmileg kötődik hozzád, és nem csak a szexet keresi.

A jövőre vonatkozó tervezés nagyon fontos része egy érzelmi kapcsolatnak. Ha a partnered megijed, vagy témát vált, amikor a jövőt hozod szóba, tartsd szem előtt, hogy ez csak annak a jele lehet, hogy fizikai kapcsolatot keres.

Ha érzelmileg vonzódsz valakihez, úgy érezheted magad, mintha a világ tetején lennél.

A valakivel való lelki kapcsolat elégedetté tesz. Az érzelmi szerelem az emberi lelket elégíti ki, míg a fizikai szerelem az emberi testet. Mindkettőnek vannak jó és rossz oldalai.

A lelki szerelem megerősítéséhez:

  • Kényeztesd magad valami olyannal, ami mindkettőtök számára fontos. Az érzelmi kapcsolat elmélyítése érdekében olyan tevékenységekkel foglalkozzatok, amelyeket mindketten élveztek. Ez lehet bármi, a sétálástól kezdve a közös főzésen át az ejtőernyőzésig.
  • Teremts biztonságos környezetet a meghitt beszélgetésekhez. Szánj időt arra, hogy leülj a pároddal és csak beszélgessetek. Távolodj el minden zavaró tényezőtől, és gondoskodj arról, hogy félretedd az elfogultságaid és ítélkezéseidet is.
  • Legyél kíváncsibb, tegyél fel kérdéseket, és csak hallgass végtelen szeretettel.

A testi szerelem megerősítéséhez:

  • Az intimitás javítása mély, emberi interakciót igényel. Kapcsold ki a tévét, a mobiltelefont vagy bármilyen más elektronikus eszközt, amikor a partnereddel vagy, és tölts el időt beszélgetéssel, élménymegosztással, ami segít növelni a fizikai közelséget és az érzelmi intimitást.
  • Ha nyitott vagy rá, vezess be forró szexjátékokat a hálószobában, és meg fogsz lepődni, hogy a szexuális életed fellendülésén kívül milyen pszichológiai előnyöket fogsz élvezni.
  • Javítsd az intimitást azáltal, hogy megérti a fizikai intimitás különböző szakaszait egy kapcsolatban. Bár nincs két egyforma pár, minden kapcsolat átmegy ezeken a szerelemmel és intimitással kapcsolatos fejlődési szakaszokon.

 

Forrás: What is the Difference Between Emotional Love and Physical Love (marriage.com)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük