Van szerelmi szenvedély a kapcsolatban? Derítsd ki!
6 mins read

Van szerelmi szenvedély a kapcsolatban? Derítsd ki!

Szenvedélyes kapcsolatban élsz? Amikor a szenvedélyre gondolsz, valószínűleg a „szikra” vagy a „tűzijáték” jut eszedbe a kapcsolat elején. Amikor a partnereddel kapcsolatos gondolatokkal foglalatoskodsz, és állandóan vele akarsz lenni, az a szenvedélyesség jele a kapcsolatban – és annak, hogy szerelmes vagy.

De a szenvedélyes szerelem nem csak az új kapcsolatokra jellemző. A párkapcsolatuk bármely szakaszában lévő partnerek törekedhetnek arra, hogy egy első szakaszban lévő, szeretettel és intimitással teli kapcsolatuk legyen. Ez a fajta mély kapcsolat elengedhetetlen az emberi tapasztalathoz – de ez nem mindig történik meg.

Tony azt mondja: „A szerelem olyasvalami, amit minden pillanatban, minden nap tudatosan teremtesz”. Szenvedélyre van szükséged a párkapcsolatodban és az életedben. Ha olyan szerencsés vagy, hogy már van ilyen, felismered a szenvedélyes kapcsolat jeleit.

A szerelmi szenvedély TULAJDONSÁGAI

A szenvedélyes szerelem az a típus, amelyet gyakran egy kapcsolat kezdetéhez társítunk, amikor intenzív érzelmeket érzünk a másik iránt, valamint erős szexuális vonzalmat. Úgy tűnik, mintha nem tudnál nem gondolni erre a személyre, és állandóan a közelében akarsz lenni. Órákig beszélgetsz, mert mindent tudni akarsz róla.

A szenvedélyes szerelemnek vannak árnyoldalai is. Idealizálhatod a partnert, akibe szenvedélyesen szerelmes vagy, szemet hunyva a piros zászlók felett. Magát a kapcsolatot is idealizálhatod, azt hiszed, hogy tökéletes és lelki társak is vagytok. Ez pedig nyitva hagyja a kaput a csalódások előtt, amikor a szenvedély kezd elhalványulni.

Ne feledd, hogy a kapcsolatokban, akárcsak az életben, a legnagyobb jutalom akkor jár, ha elkötelezett maradsz és elvégzed a munkát.

MIÉRT FONTOS A SZENVEDÉLY EGY KAPCSOLATBAN?

A szerelem és a kapcsolatok a hat emberi szükséglet közül sokat kielégítenek, például a jelentőséget, a változatosságot és az adakozást. Izgalmasak és inspirálóak, és érdekessé teszik az életet. A szenvedély a párkapcsolatban hozzájárul a nagyobb beteljesüléshez – a hálószobában és azon kívül is -, valamint a boldogsághoz és a jóléthez. Még a párkapcsolati sikert is megjósolhatja.

10 jel, hogy szerelmi szenvedély van a kapcsolatodban

1. Mindent tudni akarsz a másikról. A hosszú beszélgetéseknek nem kell abbamaradniuk, ha már egy ideje együtt vagytok. Mindig van még mit megtudni – és te mindent tudni akarsz, jót és rosszat egyaránt.

2. Mindent szeretsz a másikban. Ez nem azt jelenti, hogy bálványozzátok egymást. Azt jelenti, hogy felismeritek a partneretek hibáit, és mégis szeretitek. Ezzel kielégíted a jelentőség iránti igényét – a hat emberi szükséglet közül az egyik legmélyebbet.

3. Várjátok a közös jövőt. A közös jövőkép erőteljes dolog. Izgatottan várod, hogy a partnereddel töltsd az életed? Ez a szenvedély fontos jele egy kapcsolatban.

4. Áldozatokat hoztok egymásért. Az adakozás a hatodik emberi szükséglet, és ez a szenvedélyes kapcsolat legnagyobb kulcsa. Végül is „Az élet titka az adakozás” – ahogy Tony mondja -, így ha megtaláljuk a módját annak, hogy kézzelfogható és megfoghatatlan módon adakozzunk, különösen a spontaneitás pillanataiban, az fenntarthatja a szenvedélyt.

5. Gyengédek vagytok egymással. Az érintés intim – még az olyan apró gesztusok is, mint a kézfogás séta közben, vagy a partner térdének megérintése, amikor egymás mellett ültök, azt jelenti, hogy különleges módon kapcsolódtok egymáshoz.

6. El tudjátok mondani, ami a fejetekben jár. Ez azt is jelentheti, hogy a negatív érzéseket is megoszthatod anélkül, hogy attól kellene tartanod, hogy a partnered irracionálisan viselkedik. Tudjátok, hogyan kell kommunikálni és konfliktusokat veszekedés nélkül megoldani, így félelem nélkül kimondhatjátok, amit éreztek.

7. Együtt szórakozol. Igen, szórakozzatok! A szenvedély egy kapcsolatban nem csak a hálószobai kéjvágyról szól. Az erős párok randevú estéket tartanak, új emlékeket szereznek és együtt nevetnek. A változatosság a hat emberi szükséglet egyike, és ez a párkapcsolatban is fontos. Tartsa izgalmasan a dolgokat.

8. Együtt sebezhetőek tudtok lenni. Az érzelmi intimitás a társas szerelem egyik jellemzője, és ugyanolyan fontos a szenvedélyes kapcsolathoz, mint a testi intimitás. Kényelmes neked, hogy sebezhető legyél, és elmondd a partnerednek a legintenzívebb álmaidat és félelmeidet? Ez a szenvedélyes szerelem.

9. A partnered inspirál téged. Arra ösztönöz, hogy fejlődj és jobb emberré válj. A növekedés az ötödik emberi szükséglet: Ha nem fejlődsz, akkor haldokolsz – és ez a kapcsolatodra is vonatkozik.

10. Elkötelezett vagy abban, hogy működjön a dolog. Néha megtörténik az élet, és a kapcsolatok kevésbé szenvedélyesek. De ezt felismeritek, kommunikáltok róla és helyrehozzátok, és ez a szenvedélyes kapcsolat egyik jele.

 

Forrás: 10 Signs of Creating a Passionate Relationship | Tony Robbins

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük